Voorgesprek

Hoe kunt u het uw nabestaanden makkelijker maken?

Ik heb een overzichtelijke lijst ontwikkeld met zaken die u tijdens uw leven op orde kunt brengen. Hierdoor zijn uw nabestaanden snel op de hoogte van uw wensen en alle administratieve zaken, die afgehandeld moeten worden na uw overlijden. U kunt deze lijst vrijblijvend opvragen.

Voorgesprek

De redenen waarom mensen een voorgesprek willen zijn heel divers. Een feit is dat steeds meer mensen voorbereid willen zijn op het naderende afscheid. Dit heeft ook te maken met de keuzemogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Niet alleen op het gebied van grafkisten is er veel keus, maar ook bij de rouwkaarten, het vervoer, de afscheidsbijeenkomst en de muziek zijn heel veel keuzes te maken. Het is geen slecht idee om dit voor te bereiden. In een voorgesprek kunnen gedachten en gevoelens vorm krijgen, die anders misschien niet naar boven gekomen waren.

‘Hartstikke goed dat we dit voorbereid hebben, want anders was ik  nooit op het idee gekomen om die fotopresentatie van te voren al te maken. Nu alles besproken is voel ik me een stuk rustiger’.

Soms bereid ik samen met degene die gaat overlijden (of de familie) een uitvaart tot in de puntjes voor en soms blijft het bij een algemeen gesprek over de mogelijkheden. De ene keer gaat het vooral over de kosten, de andere keer over meer persoonlijke gevoelens. Alles is mogelijk. Het kernwoord is ‘ontzorgen’